Standaard hoortoestel of privaat hoortoestel

Terug naar overzicht/Blog

Standaard hoortoestel of privaat hoortoestel

Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen een standaard hoortoestel en een privaat hoortoestel? Kort door de bocht: je zou ze kunnen vergelijken met mobieltjes. En dan is het standaard hoortoestel de Nokia 3310, het private hoortoestel is 1 van de nieuwste iPhones. De nieuwste en meest geavanceerde technieken vind je in een privaat hoortoestel.

Geavanceerde hoortoestellen
Laten we voorop stellen dat hoortoestellen, in tegenstelling tot wat een bril kan voor je ogen, nooit voor de volle 100% je gehoorverlies kunnen herstellen. Wat is beschadigd, blijft beschadigd en daar is nog niets op gevonden. Maar je vermogen om weer beter te kunnen horen, kan zeker wel verbeterd worden. Private ofwel High End hoortoestellen zijn continu in ontwikkeling en keer op keer leveren de toestellen weer betere resultaten op het gebied van bijvoorbeeld lawaaireductie, spraakherkenning, richting van geluid en connectiviteit met je mobiele telefoon. De snelheid waarmee de hoortoestellen zich ontwikkelen is wat dat betreft zeker te vergelijken met die van smartphones.

De nieuwste modellen
De nieuwste modellen hoortoestellen bevatten meer kanalen. In tegenstelling tot standaard hoortoestellen met vaak 2 of 3 kanalen, kunnen de High End toestellen wel 50+ kanalen bevatten, waarin het geluid kan worden ingedeeld. Zo kunnen die hoortoestellen ook zelf bepalen hoe het geluid binnen komt en hoef je het hoortoestel niet eens meer te verzetten naar een ander programma.
De private hoortoestellen beschikken over nog veel meer functies. Er zijn hoortoestellen die je direct kunt verbinden met je mobiele telefoon of die je via een app op je telefoon kunt bedienen. En bovenal zijn de high end hoortoestellen vaak veel kleiner of zelfs onzichtbaar. Dit blijft voor veel mensen een belangrijk punt. Natuurlijk zit er ook verschil in de kosten van hoortoestellen. Private hoortoestellen vallen namelijk buiten de verzekering en worden dus niet vergoed. Je kunt de toestellen vaak wel opgeven bij de Belastingdienst onder Aftrek Zorgkosten. Vraag ons in de winkel gerust naar meer informatie hierover!

Welk hoortoestel is geschikt voor jou?
Een gehoortest en adviesgesprek zijn natuurlijk erg belangrijk. Maar wist je dat je bij Verhoeven Hoorcomfort ook vrijblijvend een hoortoestel uit mag proberen? Wel 8 weken lang. Dan weet je pas echt of het aan je eisen voldoet. Na die 8 weken beslis alleen jij wat je doet. Een heel goede tip die je hierbij in je achterhoofd kunt houden: Wil ik mijn leven aanpassen op mijn hoortoestel? Of past mijn hoortoestel zich aan op mijn leven?  

De komende maanden zullen we in onze blogs af en toe een privaat toestel onder de loep nemen. Zo kun je nog meer lezen over wat er zoal mogelijk is op privaat hoortoestelgebied!