Verhoeven Hoorcomfort
Blog Verhoeven Hoorcomfort

Blog Verhoeven Hoorcomfort

Een piep in je oor
15 oktober 2018

Tinnitus is het horen van een piep, ruis, brom of fluit in 1 of beide oren of in het hoofd, zonder dat er een externe geluidsbron is. Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd.

Lees verder>>>

Ouderdomsslechthorendheid vanaf 30 jaar?
17 september 2018

Wanneer je ouder wordt, is slecht horen een natuurlijk verschijnsel. Het hoort er gewoon bij. Maar wist je dat dat al kan beginnen vanaf de 30 jaar?

Lees verder>>>

Hoortoestel onder de loep: Lyric
20 augustus 2018

Hoewel heel jammer, want nergens voor nodig, brengt een hoortoestel nog wat schroom voort. Een hoortoestel nemen of zelfs moeten, dat kan wel, maar dan wel het liefst onzichtbaar. Nu is er op dat gebied al heel wat mogelijk! De Lyric van Phonak bijvoorbeeld.

Lees verder >>>

Een eerste bezoek aan de audicien
16 juli 2018

De eerste stap is gezet. Een afspraak is gemaakt en je wordt verwacht bij de audicien. Goed bezig! Maar wat kun jij verwachten? Wat gebeurt er bij zo’n eerste afspraak en kun je je erop voorbereiden?

Lees verder >>>

Standaard hoortoestel of privaat hoortoestel
11 juni 2018

Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen een standaard hoortoestel en een privaat hoortoestel? Kort door de bocht: je zou ze kunnen vergelijken met mobieltjes. En dan is het standaard hoortoestel de Nokia 3310, het private hoortoestel is 1 van de nieuwste iPhones.

Lees verder >>>

Uit eten met gehoorverlies
14 mei 2018

Een restaurant is vaak een levendige ruimte met gezellige drukte en veel achtergrond geluiden als gerinkel van borden en bestek of geschuif van stoelen. Een leuk avondje uit met heerlijke eten, kan ook heel vermoeiend zijn. Zeker als je slechthorend bent.

Lees verder >>>

Waarom draag jij geen hoortoestel?
9 april 2018

Uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 7 jaar wachten, voordat ze een hoortoestel aanschaffen. 7 jaar! Dat betekent 7 jaar na een eerste indicatie of gehoortest. En dus nog langer nadat hun omgeving ze aanspoorde om die test te laten doen.

Lees verder >>>