Hoortest

De aanschaf van een hoortoestel start altijd met een intakegesprek en een klein onderzoek. We praten over van alles: van situaties wanneer uw gehoor u in de steek laat tot de hoeveelheid oorsmeer. En van uw hobby’s die mogelijk lawaaibeschadiging brengen tot operaties en oorontstekingen in het verleden. Met een (video)otoscooponderzoek wordt uw gehoorgang en trommelvlies van heel dichtbij grondig bekeken. Wanneer alles hierbij in orde is, gaan we verder met de metingen.
Gehoortest en spraaktest

U neemt plaats in een geluiddichte cabine. Aan de hand van pieptonen test de audicien hoe het met uw gehoor gesteld is. Uw gehoor wordt daarbij op twee manieren getest: de eerste manier test hoe geluiden via het trommelvlies binnenkomen, de tweede manier test hoe het geluid via het bot van de schedel wordt doorgegeven. Wanneer beide testen hetzelfde gehoor(verlies) uitwijzen, gaan we over tot de spraaktest. Daarbij hoort u woorden op verschillende sterktes en deze dient u na te zeggen. Met het resultaat van deze spraaktest kunnen wij u al heel goed laten zien wat een hoortoestel voor u kan betekenen.

Triage-audicien

Als er verschil zit tussen deze twee metingen, dan is er waarschijnlijk iets mis. Het geluid bereikt dan niet op de juiste manier het slakkenhuis in uw oor. Verder onderzoek door een KNO-arts of audiologisch centrum is dan gewenst en wij zien u in een later stadium terug. Sinds 2013 zijn wij bevoegd tot triage: dit betekent dat wij mogen beoordelen of het beter voor u is om eerst naar de KNO-arts of een audiologisch centrum te gaan.

De volgende stap

De uitkomsten van uw gehoortest zijn het uitgangspunt voor het hooradviesgesprek. We bespreken met u de mogelijkheden om uw gehoor weer zo optimaal mogelijk te laten zijn. Onze audiciens houden in het gesprek ook rekening met uw cosmetische en financiele wensen. Zo zorgen we er samen voor dat u tevreden bent.